Aankondigingen, Extern, Volwassenen

Baarn eindelijk naar Bekerfinale SGS!

Soest.
Soest*

Vrijdag 2 mei nam Baarn het in de halve finale op tegen Soest. Dat Baarn de halve finale zou bereiken was echter niet zo’n enorme verassing. In seizoen 2012/2013 werd Baarn in de kwartfinale uitgeschakeld door Vegtlust en in het seizoen 2011/2012 in de halve finale door Hoogland. Het heeft Baarn zeker niet meegezeten gedurende deze matches, want compleet gewonnen stellingen werden toen gewoon verloren! Ook deze match leek het voor Baarn aan het eind toch weer mis te gaan, maar nu zat het geluk aan onze zijde!

Pascal Losekoot nam het op bord 1 op tegen Erik Smedema in een typische stelling van Dame-fianchetto verdediging van zwart. Pascal probeerde na de opening alles op een Koningsaanval te gooien. Ook Yme Brantjes op bord 3 was lekker aan het aanvallen tegen Rene Molenaar. In een soort O’Kelly variant van het Siciliaans, sloeg de stelling over naar een “Drakenstelling” en daar probeerde Yme zijn stukken naar de zwarte Koning te manoeuvreren en natuurlijk de h-lijn te openen. Toen dit niet lukte, wist Yme het wel naar een gunstig eindspel voor hem te brengen.

Op bord 4 waar Daan Lensink speelde tegen Kevin Rijpert gebeurde van alles en nog wat. Daan wist echter meer orde in de stelling te brengen en de witte stukken buiten te houden. Toen Daan het centrum kon ruimen en ver gevorderde vrijpionnen kreeg, leek het lot al bijna bezegeld.

Ashley Krishnasing speelde op bord 2 tegen Henk Weenink. Het was ondergetekende die al vroeg het betere spel kon krijgen na een paar onnauwkeurigheden van zwart in de opening. De witte Koning bleek te blootgesteld aan de zwarte dreigingen, maar ondergetekende profiteerde niet optimaal.

De volgende partijen zijn door Ashley Krishnasing geanalyseerd en het is aan de lezer om te beoordelen hoe het slot van de partijen verliep. Feit blijft wel dat Baarn op 30 mei te Maarssen de bekerfinale zal spelen. De tegenstander zal de winnaar van de match Paul Keres – Hoogland zijn. Het laatste nieuws is overigens dat deze gewonnen is door Paul Keres.

7 comments

  1. (*) Beste Ashley, je hebt niet vermeld over welke Soester Schaakclub het gaat. Bij het toevoegen van een afbeelding ben ik er dus vanuit gegaan dat het om die uit 1926 (klik op de afbeelding om doorgestuurd te worden naar de website) ging.

  2. Lol :P, ziet er inderdaad gelijkwaardig uit 🙂 Voortaan zal ik de mensen eraan herinneren, voordat men echt gaat geloven dat in Duitsland “de gezelligste schaakclub (van Nederland)” te vinden is!

  3. Na alle rondes uit gespeeld te hebben, staan we eindelijk een keer als thuisploeg genoteerd!
    En we spelen in … Maarssen! De plek waar onze tegenstander, Paul Keres, het OKU organiseert.. 🙂

  4. Ja dat is idd wel erg grappg :P. En bedankt Yme, ik ben er in vogelvlucht doorheen gegaan (met hier en daar wat spelfouten, maar gelukkig hielp PL met corrigeren).

    1. Soest of Soest maakt niet zoveel uit. Ver-assing of verrassing wel:)

  5. Haha! Een verrassing kan ook onaangenaam zijn maar een verassing is sowieso onplezierig.

Comments are closed.