2008

Baarn bezocht Corus

Zaterdagmiddag 24 januari bezocht een groep Baarnaars het Corustoernooi in Wijk aan Zee.Om 13.30 uur begonnen alle partijen en na de diverse openingen bekeken te hebben vertrokken we naar de grote tent. Hier analyseerde Hans Böhm de partijen en gingen we ondertussen aan de slag met de quiz van Pascal. Er waren 10 vragen met daarin weer vele subvragen waarbij de antwoorden niet digitaal mochten worden opgezocht, alle andere methoden waren toegestaan.
De vragen waren heel divers: foto’s moesten herkend worden, uitspraken toegeschreven worden aan spelers, landen en nationaliteiten benoemd en wetenswaardigheden uit de schaakwereld herinnerd worden.
Een klein groepje maakte nog een mooie strandwandeling en de dag werd afgesloten met een etentje bij de Italiaan.
Daar werd de quizwinnaar bekend na een rommelige jurering. De niet aanwezige deelneemster kon telefonisch gemeld worden dat ze roemloos laatste was geworden. Marco Meijer werd aanvankelijk tot winnaar uitgeroepen en werd vervolgens van vals spel beschuldigd toen hij de jury er op wees dat de inzending van Waldemar Moes niet in de einduitslag voorkwam. Na bestudering van diens inzending was het duidelijk dat Waldemar de Coruskenner 2009 was.—Bernadet Sertons