2006

Baarn 2 hard onderuit

De schakers van het 2e team van Baarn begonnen optimistisch aan de tweede wedstrijd van dit seizoen. Tegenstander HSG5 uit Hilversum had immers hun eerste wedstrijd ook met 6-2 verloren.Omdat Peter van de Veer verhinderd was mocht Simon van Voorthuizen aantreden en gezien zijn rating gelijk aan het 1e bord plaatsnemen.
Dat beviel hem blijkbaar uitstekend want hij sleepte het 2e punt binnen voor Baarn. Er kwam een geweigerd moria-gambiet op het bord en de beste speler van HSG offerde een pion om het spel open te breken, vervolgens nog een kwaliteit, maar had te weinig compensatie om de wedstrijd te winnen.

Een mooie strijd noemde Simon het: het was enkel incasseren!

Levente Vervoort met zwart aan bord 5 was als eerste klaar. Het leeftijdsverschil was net zo groot als de uitslag. Levente veraste zijn tegenstander door zomaar een stuk te slaan waardoor hij met zijn vrijpion kon doorlopen tot aan de 3e lijn waarna wit opgaf.

Hans van Briemen kon het aan het 7e bord met zwart niet bolwerken tegen W. Dubbeldam. Als je door een fout een stuk weggeeft is het meestal gedaan.

Ook Daan Lensink met wit aan bord 4 werd verrast door zijn tegenstander.

Daan had 2 paarden tegen het loperpaar en dacht serieus aan remise totdat hij mat in èèn op het bord zag staan.

Rob Boss vond zijn partij met zwart aan het 3e bord èèn doffe ellende. Daar kunnen we dan ook kort in zijn.

Michiel van Schaik had wit aan het tweede bord en opende prachtig op zijn Frans, hield er een mooie stelling aan over. Alleen …….. de klok doet ook mee.
In tijdnood ging hij forceren en verloor daarmee zijn mooie stelling en de partij.

Ton Koekkoek had mooie gedachten bij verschillend aanvallen maar voerde ze alleen niet uit. Nadat hij in de opening een centrumpion had verloren zette zijn tegenstander veel druk. Ton had een mooie paardvork op dame en toren, maar deed het niet om zijn paard te bewaren voor betere tijden.

In het eindspel ruilde hij dat paard toch voor een sterke koningsaanval. Dit kon ternauwernood worden gepareerd waardoor hij toch nog verloor.

De langste partij was zoals gebruikelijk voor Rien van Brummelen met wit aan bord 6. Ook hij zag in gedachten allerlei mooie combinaties die werden doorzien door de overkant. Wat hij ook probeerde, alles werd ontzenuwd.

Toen hij dan ook in het eindspel eerst 1 en later 2 pionnen achter kwam was het gebeurd met de koopman. Zijn spel is te aanvallend en hij wil te snel resultaat. Geduld is een schone zaak in deze. Baarn 2 dus hard onderuit met 6-2

Rien, als teamleider heeft voorgesteld maar eens een praatsessie op de heide te organiseren, verplicht voor het hele team.
We wachten nog even op zeer warm weer.
—Rien van Brummelen