Extern, Uncategorized, Volwassenen

Baarn 1 neemt de leiding in de SOS competitie

Baarn 1 neemt de leiding in de SOS competitie

Jongstleden vrijdag heeft het achttal Baarn 1 gewonnen van de mede-koploper Lekstroom 1. Daarmee staan de Baarnaars nu alleen aan de leiding met acht matchpunten uit vier wedstrijden.

Hoewel de Baarnaars al vroeg aan de leiding kwamen door een nette overwinning van Jan Timmerman, was het na één uur spelen zeker niet duidelijk dat het een overwinning zou worden. Rogier Burger stond een pion achter zonder duidelijke compensatie; Thur Breukers had door een fout een pion verloren in de opening en Dirk Jan Olthof had een vervelende stelling, was mijn inschatting toen ik even een rondje langs de borden maakte. En dat terwijl ik zelf een nogal passieve stelling had gekregen vanuit de opening.

En inderdaad: Dirk Jan verloor. Vervolgens haalde Ed een remise binnen. Zelf dacht ik dat Ed iets actiever stond, maar het voordeel was te klein om door te spelen. Maar inmiddels had naast mij Marco Meijer een paar hele actieve zetten gedaan, gebruikmakend van de open lijn, hij drong binnen op de zevende rij. Een laatste fout van zijn tegenstandster leidde tot een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd.

Thur Breukers had door actief spel, gebruikmakend van de ongerokeerde koning van zijn tegenstander, zijn materiële achterstand ingehaald en er ontstond een ongelijke lopereindspel waar ik nog wat kansjes dacht te zien voor Thur; maar dat was te optimistisch. Een remise was echter een prima resultaat.

Rogier Burger had ineens een aftrekaanval die de partij won!
Toen kwam toch wel de grootste verrassing: Rogier Burger had ineens gewonnen! Met een aftrekaanval won hij de dame van zijn tegenstander, die onmiddellijk opgaf. Frits Kok haalde intussen met een remise het beslissinde halfje binnen: 4,5-2,5 stond het terwijl ik nog als laatste bezig was.

Intussen had ik me losgewrongen uit een hachelijke situatie, en een belangrijke kans gemist op winst. In de tijdnoodfase speelde ik het net wat handiger uit dan mijn tegenstander, die nog wel één kans miste, maar zo gaat dat met vluggeren.

Al met al een nette 5,5-2,5 overwinning in klasse 2A van de SOS Competitie.

Foto’s: Henri Spijkerman

1 comment

  1. Mooi verslag Pascal en een knappe overwinning in bloedstollende tijdnood van jou en je tegenstander!

Comments are closed.