Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Attractieve schaakpartijen

Attractieve schaakpartijen

In ronde 29 van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging werden vrijdag vele attractieve partijen gespeeld. Losekoot stijgt naar de 2e plek, Van Klingeren is bijna onverslaanbaar en een nieuwkomer laat zien dat hij ook kan schaken.

Na een succesvol eerste deel van de interne competitie wil het de laatste maanden maar niet vlotten met Ed Duister, inmiddels wacht hij al bijna 4 maanden op een winstpartij. Ook tegen Pascal Losekoot moest hij vrijdagavond het onderspit delven. In een Pirc bleef het lange tijd gelijk, maar na een uitgebreide afruil in het middenspel bleef Losekoot een pion in het voordeel. Het toreneindspel werd door Losekoot op instructieve wijze in een vol punt omgezet.
Ook Ton Koekkoek was het seizoen sterk begonnen, maar noteerde nu tegen Geertièn de Vries zijn zesde achtereenvolgende nul. Hij wist nog wel ternauwernood aan de messcherpe aanval van De Vries te ontsnappen, maar in een nog niet beslist eindspel gaf Koekkoek het te gemakkelijk weg.
De partij tussen Kasper Wiegers en Henri Spijkerman eindigde in remise, maar van een vredelievend treffen was geen sprake, integendeel! Wiegers opende in de bekende Kasperstijl en probeerde Spijkerman vanaf zet één onder druk te zetten. Deze opende echter het centrum en daarna ontstond er een superscherpe partij die bol stond van de combinaties en tussenzetten. Spijkerman miste een winnende voortzetting en plots was alle muziek uit de stelling en besloten de spelers tot een gelijkspel. Thijs Michels – terug van weggeweest – trof in David Knight een sterke tegenstander. Te sterk zo bleek uiteindelijk.

Zwart aanvalsgeweld
Mario Lambrechts mocht het opnemen tegen een nieuwkomer, Hens Albarda, wiens sterkte vooraf nog niet was in te schatten. Het werd gelijk een felle aanvalspartij van Albarda met zwart. Dat resulteerde in stukwinst. En aangezien Lambrechts zijn pionnenvoorsprong niet kon verzilveren, ging de winst naar Albarda. Een sterk begin van dit potentieel nieuwe lid.
Bert van Klingeren kwam met zwart sterk uit de opening en won een pion van Rien van Brummelen. Daarna bleef het lang gelijk opgaan, maar toen het Van Klingeren lukte de Dames en vervolgens de andere stukken te ruilen, bleek die pion goud waard. Van Klingeren kwam als eerste tot pionpromotie en was Van Brummelen daarmee een beslissende stap voor. Van Klingeren is aan een goede serie bezig, want de laatste zeven partijen bleef hij ongeslagen.
In tegenstelling tot vele voorgaande keren kwam ook Rob Boss met zwart sterk uit de opening. Hij verhinderde dat Werner Raudenbusch kon rokeren en creëerde een heel sterk Paard. Twee sterke zetten leverden hem bovendien een Toren op, en dus boekte Boss zijn derde overwinning in successie.
Ronde29-04 (Henri)
Witte snelheid
Erik van Lier begon als altijd zeer aanvallend met de witte stukken. Rienk Andriessen verdedigde echter zeer secuur en Van Lier kwam er niet door. Remise werd het eindresultaat.
Ook Henk Meeuwissen begint altijd snel met aanvallen. Na lang te hebben gerokeerd overzag Suzan Roothaan dat zij een prachtig veld overliet aan wit. Meeuwissen profiteerde onmiddellijk door met een Paard ongestoord binnen te vallen op e6, en dat leverde hem de kwaliteit en een pion op. Na dit buitenkansje had hij geen enkele moeite meer het punt binnen te halen.
Johan Vermulst was evenals een week eerder al snel klaar met zijn partij. Dit keer echter maakte niet hij, maar Martin Bunschoten de foutjes.

Uitslagen ronde 29:
Duister – Losekoot		0−1
Wiegers – Spijkerman		remise
Michels – Knight		0−1
Lambrechts – Albarda		0−1
Van Brummelen - Van Klingeren	0−1
Raudenbusch – Boss		0−1
De Vries - Koekkoek		1−0
Van Lier – Andriessen		remise
Meeuwissen - Roothaan		1−0
Vermulst – Bunschoten		1−0

Stand aan kop:
1	Krishnasing	1189
2	Losekoot	950	
3	Brantjes	935	
4	Meijer		811	
5	Lensink		804	
6	Wiegers	    740	
7	Knight		735	
8	Spijkerman	687	
9	Duister		652	
10	Van Schaik	624

Vrijdag 15 mei wordt vanaf 19.45 uur ronde 30 van de interne competitie gespeeld in het Rode Kruisgebouw, Burgemeester Penstraat 6 in Baarn.

5 comments

 1. Ofwel, verrassende zaken 🙂 Leuk geschreven en leuk dat er potentieel wederom een nieuw lid is 🙂 Ik begreep van dhr. Albarda dat hij zeer tevreden was…

 2. Alweer een toppertje Ton, heerlijk om te lezen! 😉 Is er overigens al iets besloten over het maximum aantal volwassenen-leden? Op deze manier moeten we binnen twee jaar verhuizen! 😉

  1. Er wordt totaal niet gedacht aan een ledenstop! Eerder nog denken aan een uitbreiding van het RK-gebouw (verdieping er op!).

 3. Als we bij café de verfrissing kunnen doorzetten zou dat, wie weet, een leuke extra opvang kunnen zijn 😛 Voor hen goed, voor ons goed, voor ieder wat wils. Op.. aan de pils!

  1. Voorlopig alleen met Zomerschaak ‘officieel’ in De Verfrissing. Start op dinsdag 28 juli weer. Ook daar kan dan echter zo langzamerhand ruimtegebrek ontstaan, maar dat zien we dan wel weer.

Comments are closed.