Intern, Uitgelicht, Uncategorized, Volwassenen

Ashley Krishnasing clubkampioen

Ashley Krishnasing clubkampioen

Verslag Walter Schram, foto’s Ton Koekkoek

 

Afgelopen vrijdag werd de 33e ronde van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging gespeeld. Met 10 deelnemers was de opkomst niet heel hoog te noemen maar er viel nog genoeg te beleven op de borden.

Vlot klaar

Thur Breukers speelde vanwege een aankomende vakantie zijn laatste wedstrijd van dit seizoen. Tegenstander Yehuda Pelter speelde met de zwarte stukken wederom het Olifantengambiet aangezien hem dit de vorige keer prima was bevallen. Thur begon op zijn bekende wijze aan te vallen maar na een handig tussenschaakje van Yehuda verloor hij een stuk voor 2 pionnen. En niet alleen dat, ook zijn koning kwam onveilig te staan. Een probleem dat Thur niet wist op te lossen en even later was het mat. Nog ruim binnen het uur konden de heren de bar opzoeken.

Hier leeft Thur nog

 

Kampioen

Ton Koekkoek moest het met wit opnemen tegen de nummer 1 van de ranglijst Ashley Krishnasing, een pittige taak. Ton wist het in eerste instantie allemaal nog wel redelijk dicht te houden maar toen eerst een pion en even later een paard de stelling van Ton binnendrongen begon het er toch wel zorgelijk uit te zien. Toen er ook nog een witte toren van het strijdtoneel verdween was het afgelopen. En dat betekende dat Ashley in de resterende rondes niet meer is in te halen door de achtervolgers en hij zich voor de 4e keer in de historie clubkampioen van Baarn mag noemen! En overigens tot nu toe ongeslagen.

De aanstaande kampioen in gepeins verzonken

 

Stukkengeschuif

Johan Vermulst speelde met wit tegen Conrad Keijzer, een botsing der stijlen. Johan gaat vaak snel tot de aanval over, Conrad kijkt de kat liever wat meer uit de boom. En zo geschiedde ook in deze partij. Op een zeker moment bleven er aan beide kanten nog 5 pionnen en een dame en een toren op het bord over. Conrad bood na wat schaakjes en het nodige geschuif remise aan maar in dit soort stellingen zitten vaak nog wel tactische grapjes dus Johan speelde door. En liep vervolgens even later zelf in een tactisch grapje: zijn toren ging eraf.

Stijlclash

 

Topper

De strijd tussen Jan Timmerman met wit en Mario Lambrechts met zwart betekende een strijd tussen de nummer 3 en 5 van de competitie. De doorschuifvariant van de Caro-Kann kwam op het bord waarbij er al vrij snel een vervelende witte pion op e6 terechtkwam. Gaandeweg de partij kwam wit steeds lekkerder te staan en begonnen er 2 verbonden vrijpionnen aan de mars voorwaarts. Mario is echter een man die tot de laatste snik verdedigt maar de mars bleek onstuitbaar. Toen 1 van de 2 pionnen zich verkleedde als dame werd het tijd om elkaar de hand te schudden.

Vervelend pionnetje op e6

 

Langste partij

Christian Krijnen speelde met de witte stukken een niet zo heel vaak gespeelde variant tegen de Siciliaanse opening van Walter Schram. In een redelijk gelijke stelling gingen de heren het middenspel in. Toen daarna het centrum werd dichtgeschoven richtte Christian zijn aanvalsplannen op de koningsvleugel van zwart. Walter zag daar echter niet zo’n dreiging in en keek naar de damevleugel. Zwart kwam behoorlijk goed te staan en Christian had veel tijd nodig voor de verdediging. Toen er nog 7 minuten voor wit en 30 voor zwart op de klok stond zag Christian over het hoofd dat zijn paard verloren zou gaan en 1 zet later gaf hij op.

De langste partij van de avond

Breukers – Pelter                 0-1
Koekkoek – Krishnasing   0-1
Vermulst – Keijzer               0-1
Timmerman – Lambrechts 1-0
Krijnen – Schram                 0-1

Stand na ronde 33:

1. Krishnasing   1.321
2. Duister           1.105
3. Timmerman 1.066
4. Kok                   921
5. Lambrechts     888
6. Koekkoek         742
7. Schram             731
8. Pelter                724
9. Lier, van           670
10.Kruiswijk        654

 

 

1 comment

  1. Ondanks lage opkomst genoeg te beleven dankzij jouw uitstekende verslag!

Comments are closed.