Intern, Volwassenen

Ashley Krishnasing naar finale beker

Bij de Baarnse Schaakvereniging was het op vrijdag 11 mei iets drukker dan normaal. Dat lag onder andere aan de high 5, een kennismakingscursus met diverse sporten voor basisschoolleerlingen in Baarn. Toen deze koters vertrokken waren kon dan het volwassen werk beginnen. De interne competitie telde vanavond twaalf wedstrijden.

Bert van Klingeren moest tijdens zijn partij meerdere malen diep zuchten. Het was immers zo’n moeilijke stelling. In ieder geval kan zijn tegenstander Henk Meeuwissen nog zeggen dat hij het lastig heeft gemaakt, want een punt leverde het niet op. Die ging naar Van Klingeren.

Ondertussen is Jan Timmerman stilletjes op weg naar een plaats in de top tien. Zijn ongeslagen reeks is nog slechts doorbroken door Marco Meijer. Vanavond moest Martijn Kruiswijk eraan geloven. Geen goede avond voor de laatstgenoemde, want ook het D2-team bij de jeugd wat onder zijn toezicht speelde, verloor met 1-3.

Pascal Losekoot verdedigde zijn tweede positie met succes tegen de nummer drie, Yme Brantjes, terwijl Daan Lensink een poging doet om wat in te lopen. Ed Duister trok aan het kortste eind in een partij waarin de opening wat geïnspireerd, maar lang correct was.

Ook origineel was de opening tussen Johan Vermulst en nieuwkomer Boris Drost. Laatstgenoemde kon hiermee echter niet het voordeel verzilveren en zal daarmee nog wat vaker komen om een eerste punt te halen.

Aan het einde van de avond was het Robb Boss die glunderend bij de bar kwam. “Ik denk dat ik remise ga maken,” was het blije bericht. Henri Spijkerman zag inderdaad ook geen andere mogelijkheid. Spijkerman hoopte ook dat zijn indirecte tegenstanders zouden verliezen, wat tot dusver goed ging met het verlies van Duister. Kasper Wiegers scoorde echter knap een vol punt tegen Marco Meijer, en stijgt daarmee zelfs een plekje.

Ook jeugdspelers Freek Beekhuis en Mees Heeringa moesten berusten in een remise. Ondanks de normale materiaalverhouding, bleek in hun stelling een pion ongeveer van gelijke waarde als een toren. Verder speelden ook Thijs Michels en Rienk Andriessen een verdienstelijke remise. Erik van Lier doet goede zaken door te winnen van Freek Beekhuis en blijft daarmee boven deze laatste speler en ook boven Andriessen.

Een andere, belangrijke remise werd gespeeld tussen Vincent Pandelaar en Ashley Krishnasing. Dit was namelijk een partij voor de beker. Het reglement gebiedt dan dat de speler met de laagste clubrating doorgaat naar de volgende ronde. Op de vraag van de redacteur wie dan de laagste rating had, antwoordde Pandelaar dat hij dit maar een raar systeem vond. Verdere conclusies worden aan de lezer gelaten.