Toernooien, Volwassenen

Een weekend schaken: Amersfoort en Wijk aan Zee

Het afgelopen weekend zijn flink wat leden van onze vereniging aan het schaken geslagen. Daniel Dijkstra, Ton Koekkoek, Pascal Losekoot en Jan Timmerman gingen er zelfs met hoofdprijzen vandoor. Een overzicht.

Grand Prix 4 Amersfoort

De eindstand was nog niet op internet te vinden, maar van Harry Imre Dijkstra ontvingen we het volgende relaas:

Baarn heeft het erg goed gedaan in Amersfoort: Rogier werd tweede in groep 7 of 8, Piet-Hein Droogh werd tweede in groep 2, Menno Muller werd ik meen vierde in groep 4.

Veronika Dijkstra werd tweede in groep 6 (6 1/2 uit 7), met alleen een remise tegen nummer 1 – werd helaas gearbitreerd omdat die groep zonder klok speelde: ze stond een loper voor maar niet aanvallend genoeg…  Daniel Dijkstra werd eerste in groep 1! Typisch genoeg verloor hij alleen van een mindere speler en won hij van een 1700+ speler, versloeg hij o.a. Joris Kokje, Tyro Bekedam en Robin Reichardt en maakte hij de laatste wedstrijd, terwijl hij beter stond, met voorbedachte rade remise om de eerste plek vast te houden.

Meer informatie over de Grand Prix is te vinden op http://sgs-grandprix.blogspot.com/.

Ons Genoegen “Innovotive” Rapidschaaktoernooi Amersfoort

Terwijl de jeugd kon uitslapen en pas ’s middags hoefde te beginnen met de Grand Prix, begon een sterke delegatie van de “seniorenafdeling” al ’s ochtends bij het Rapidschaaktoernooi van Ons Genoegen. Rien van Brummelen, Daan Lensink, Kasper Wiegers, Ton Koekkoek, Ashley Krishnasing en Pascal Losekoot speelden vijf partijen in groepen op niveau. Pascal Losekoot, voor wie het toernooi een soort verjaarsdagfeestje was, won zijn groep (en het toernooi, aangezien het de eerste groep betrof) met 4 uit 5. Alleen de laatste partij ging verloren. Ashley werd tweede in dezelfde groep. Ook Ton Koekkoek werd groepswinnaar. Daan Lensink eindigde in groep 3 als tweede. Na de prijsuitreiking werd er nog bij “Het Oosten” gegeten.

Tatasteel chess

Het Tatasteel chess toernooi (voormalig Corus/Hoogovens toernooi) is zaterdag begonnen! In de vierkampen deed ons kersverse lid Jan Timmerman mee. Jan, die ook bij Caissa (Amsterdam) schaakt, won zijn groep, 7I, met 2,5 uit 3!

Pl KNSB FIDE PT SB TPR
1 Timmerman,Jan 1539 2.5 3.00 1831
2 Swart,Willem 1503 1.5 1.50 1564
3 Dop,Erik van 1586 1.0 1.75 1411
3 Meulen,Peter van der 1567 1.0 1.25 1417

http://amateurevents.tatasteelchess.com/2012/standen/weekend/7I.html

Een andere groep Baarnse schakers bezocht het Tatasteel toernooi zondag als toeschouwer, luisterden naar het commentaar van Sokolov (die zich verslapen had) en zagen onder meer de interessante partij Aronian – Nakamura (zie dit verslag op Chess Vibes).