2010

Achttal verliest nipt van Hoevelaken

Vrijdag 14 januari speelde het achttal thuis tegen Hoevelaken. De twee teams waren bijzonder goed aan elkaar gewaagd, zoals ook blijkt uit de uitslag op de eerste vijf borden. De laatste borden maakten het verschil.Ed Duister was de eerste op bord 6 die met een tactische trucje de partij won. Na dameverlies gaf zijn tegenstander onmiddelijk op. Op bord 8 had Rob het wat moeilijker. Hij kreeg ook een tactische stelling op het bord, maar trok aan het kortste eind door een minorpromotie van zijn tegenstander. Ook Kasper op bord 7 wist geen punt te pakken na een lang middenspel in een gesloten stelling.

Ondertussen waren de borden 1 t/m 5 min of meer in evenwicht. Ashley op bord 1 speelde één van zijn betere partijen, maar moest genoegen nemen met remise. Marco bleek verloren te hebben gestaan, maar mocht toch ook het halfje mee naar huis nemen. Ook voor Yme en Jan was remise de logische uitslag. Alleen Daan op bord 4 had goede kansen op winst na een lange partij met kleine succesjes. Helaas trok een foutje in het eindspel de kansen gelijk en moest ook Daan genoegen nemen met een remise.

Helaas niet genoeg voor het team, wat met 3,5-4,5 verloor. Met een gedeeld 7e plaats in de competitie moet het nu strijden om niet te degraderen.—Daan Lensink