2010

Achttal neemt broodnodige punten mee naar huis

Woensdagavond 26 januari vertrok het Baarnse team naar Utrecht om daar een wedstrijd te spelen tegen Paul Keres 6. Ondanks de afwezigheid van één van de topscorers, Marco Meijer, was de motivatie er niet minder om. Baarn kon naar huis met twee matchpunten op zak door een 6-2 overwinning.Wellicht dat enkele spelers nog in de mood waren door de training van de avond ervoor. Tot half 12 had het grootste deel van het achttal zich gebogen over partijen van elkaar en de grootmeesters in Wijk aan Zee. Als er effect geweest is, moet dat gunstig geweest zijn, want het Baarnse spel was goed.

Op bord zeven was het Kasper die al snel een voordeeltje kreeg met wit uit de opening. De flinke druk die hij had op de koningsstelling van de tegenstander (opnieuw zonder iets te offeren) bleek uiteindelijk te groot en Kasper mocht het eerste punt incasseren.
Kort daar was het Yme die voldaan achter het bord vandaan kwam. Ook hij wist zijn tegenstander tot opgave te dwingen. Henri speelde op bord 6 met zwart en ruilde veel af. De ene pion die hij voorstond bleek echter niet genoeg voor de winst.

Wie na afruilen wel beter kwam te staan was Ed op bord 4. Ook voor hem was dit voldoende voor de winst. Op bord 3 had Daan na een pionoffer veel druk op zijn tegenstander, die het uiteindelijk voor gezien moest houden. Rob Boss op bord 8 was de enige die geen punten wist te pakken en na één verkeerde zet zijn koning om moest leggen.

Op bord 1 bleek Ashley minder te staan, maar doordat zijn tegenstander eerder door de vlag ging dan Ashley zelf, kon er geclaimd worden. De 40e zet bleek niet bereikt en het punt ging naar Baarn.
Jan Overbeek had een toreneindspel met een pion minder, maar liet zien dat hij inzicht had in de stelling door het naar remise te schuiven.

Al met al een geslaagde avond voor Baarn en we hopen dit tempo door te zetten.
—Daan Lensink