2009

Aanpassing website

Naar aanleiding van een gesprekje met de voorzitter heb ik de BSV website aangepast ( "Gerevamped "), zoals vast te zien zal zijn. Hier volgt een toelichting en een overzicht van de aanpassingen in versie 5:00.
Major changes

 • De nieuwste 2 nieuwsitems zijn gedeeltelijk al direct op de beginpagina leesbaar, en je ziet ook een afbeelding (indien gegeven) ernaast.
  Er worden maximaal 400 tekens getoond (kan aangepast worden). Bij het aanmaken van een artikel krijg je een melding als je geen inleiding of een te lange inleiding hebt gemaakt.
 • Je kan bij een artikel een afbeelding opgeven. Dit moet een link zijn naar een afbeelding die ergens op internet staat. Deze afbeelding wordt met een afmeting van 90×90 pixels weergegeven op de nieuwspagina. Zorg ervoor dat je alleen plaatjes die zo’n beetje vierkant zijn, toevoegt, anders is het geen gezicht.
 • Er wordt een groter deel van het beeldscherm gebruikt (dit was noodzakelijk om ruimte voor het nieuws te maken). Dit kan zorgen voor problemen (als mensen een hele lage resolutie hebben kan er wat van het scherm afvallen).

  Graag commentaar als dat tot vreemde / storende effecten leidt.

  Verder

  – hoofditems in menu nu ook in lettertype arial

  – menu past bij mij netjes in het scherm, geen schuifbalk meer 🙂

  – blauwregel boven kalender

  – blauwregel onder "schaken bij de Baarnse Schaakvereniging " is weg

  – kleur nieuwsvak is iets anders (omdat ik het verpeste).

  – Het kopje "Nieuws " is weg

  – De "Preview "/vergrootglas heb ik gerepareerd (werkt alleen in firefox)

  – De "opmerkingen " bij de kalenderitems worden alleen nog bij "Toon alles " getoond.

  Opmerking

  – Ik heb eea. behoorlijk getest, zowel met Internet Explorer als met Firefox. Mocht er ergens iets mis zijn, ">meld het dan even.

  Wenslijstje

 • Plaatje moet ook getoond worden in artikel zelf, bovenaan. Kleine aanpassing. (update: gedaan, kijk maar bovenaan deze pagina).
 • Aanpassen verouderde link ratinglijst jeugd.
 • Direct tonen top-5/top 10 interne competitie op beginpagina. Is wat lastig te realiseren omdat de stand (nog) niet in de database staat. (gedaan!)


  Groeten,

  Pascal Losekoot
  —Pascal Losekoot