Extern, Jeugd

A2 kampioen SGS Categorie A!

Afgelopen dinsdag 10 april heeft het A2 team de kampioenstitel tijdens de uitwedstrijd tegen Hoogland in de wacht
gesleept.
Bij aanvang van de partij was miste onze tegenstander twee spelers die wat later kwamen. Mees speelde een rustig partij, het ging heel gelijk op. Op een gegeven moment kon hij een pion winnen omdat zwarts dame teveel tegelijk moest doen. Daarna ging het heuvelafwaarts met de tegenstander van mees. Eerst nog een pion en even later vlogen de stukken in het rond. De partij werd koelbloedig beslist door een mat achter de paaltjes van Mees. 1-

Mijn eigen partij (Freek Beekhuis) was zo als gewoonlijk weer als laatst klaar. In het begin miste ik een simpel aftrekaanval met D5 die mij positioneel sterker zou hebben laten staan. Later kreeg ik de mogelijkheid om een sterke koningsaanval op te zetten. Waarmee ik een stuk won en naar een gewonnen eindspel afwikkelde. 1-0
Milo speelde heel sterk en kreeg door een foutje van de tegenstander een hele sterke koningsaanval. Deze buitte hij sterk uit en de tegenstander zag als enige optie om zijn dame tegen een toren te ruilen om het (tijdelijk) af te wenden. Milo wist van geen ophouden en maakte het werk grondig af . 1-0
Menno’s partij heb ik niet hellemaal kunnen volgen (hij zit ook het verst bij mij vandaan). Maar volgens mij ging het heel gelijk op. Op een gegeven moment stond Menno een pion achter en een paar zetten later stond hij goed gewonnen. Ik heb helaas gemist waar de omslag zat. Maar duidelijk is dat hij goed gespeeld heeft en nog ongeslagen is dit externe seizoen wat ook het vermelden waard is. 1-0

De opstelling was:
Mees Heeringa
bord 1 1-0
Freek Beekhuis
bord 2 1-0
Milo Kleynjan
bord 4 1-0
Menno Muller
bord 4 1-0

3 comments

  1. Een betere overwinning om het kampioenschap binnen te slepen, bestaat niet, lijkt me. Proficiat kampioenen!

Comments are closed.