Extern, Uitgelicht, Volwassenen

2e viertal speelt gelijk

2e viertal speelt gelijk

Vrijdag 1 december ontving het tweede viertallenteam voor zijn eerste wedstrijd het viertal van HSG 2 uit Hilversum. Het werd een spannende wedstrijd met een onverwacht resultaat.

Aan bord 1 speelde Rogier Burger tegen Wim Schats. Rogier kwam moeizaam uit de opening door een slechte zet en moest een stuk inleveren. Zijn tegenstander ruilde verder af, en Rogier kon zijn achterstand niet meer goedmaken. Verlies derhalve. Henk Willemsen speelde met wit aan bord twee en opende met Pf3. Zijn tegenstander antwoordde behoudend, waardoor Henk wat meer ruimte kreeg. In het middenspel veroverde hij een pion. Toen zwart met zijn eigen koningin een sterke lijn van zijn eigen loper blokkeerde, sloeg wit toe. Zijn paard dreigde met een vork, kon schaak geven en de witte dame kon als gevolg daarvan mat “achter de paaltjes “ geven.
Christian Krijnen speelde met zwart een solide en behoorlijk agressieve partij. Zijn tegenstander vond geen goed antwoord zodat Christian het eindspel inging met een voorsprong in kwaliteit en twee pluspionnen. Met een regelmatige aanpak lag de overwinning binnen handbereik. Maar toen zette Christian zijn toren zomaar in, die kon gratis genomen worden door wit. De Baarnse toeschouwers hielden de adem in. Maar zijn tegenstander was zo gefixeerd op zijn onhoudbare stelling dat hij het niet zag en zelfs de partij verloren gaf. Een bizar sluitstuk van een goede partij van Christian.

Jan Kessler, vierdebordspeler met wit, speelde in de opening redelijk gelijk op met zijn Hilversumse opponent. Het middenspel verliep spannend. Jan drong met zijn dame de zwarte stelling binnen, kon zelfs een stuk veroveren, maar werd toen ingesloten. De witte koningin ging verloren. Zwart wikkelde bekwaam af en er was geen houden meer aan voor Jan.
De wedstrijd Baarn – Hilversum eindigde dus in een gelijkspel : 2 – 2.

verslag: Henk Willemsen
foto’s: Henri Spijkerman

1 comment

Comments are closed.