Extern, Uitgelicht, Uncategorized

2e viertal Baarn kampioen!

2e viertal Baarn kampioen!

Afgelopen maandag toog het 2e viertal van Baarn naar Loenen om de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Vecht & Ommelanden 2 te spelen. En er stond nogal wat op het spel voor de Baarnaars, namelijk het kampioenschap in de 2e klasse van de SGS. Om alles in eigen hand te houden hadden de Baarnaars aan een gelijkspel voldoende.

Omdat 1 teamlid van V&O wat vervoersperikelen had startte de wedstrijd wat later dan gepland maar dat was voor niemand een probleem.

Op bord 3 speelde Christian Krijnen met de witte stukken tegen Rob Jimmink. Vanuit een geweigerd Koningsgambiet ontstond er in eerste instantie een rustige partij. Maar toen wit begon aan te vallen deed zwart dat ook maar meteen, met direct stukverlies tot gevolg. Christian speelde het daarna prima uit, zwart dacht nog wel even terug te komen met twee binnenvallende torens maar die hoop was ijdel. Binnen het uur stond het daarmee 0-1 voor Baarn.

Frits Kok speelde op bord 1 met wit tegen Siegfried Reket. Zwart beheerste de openingstheorie niet helemaal want al op de 6e zet had wit duidelijk voordeel. Frits bouwde dit voordeel steeds verder uit en dacht op de 22e zet dat ie een mooie matcombinatie zag. Maar dit was helaas een gevalletje schaakblindheid want hij gaf zo ongeveer zijn hele voordeel in 1 klap weg. De verdediging van Reket begon echter wederom te haperen en een paar zetten later gaf hij 1 zet voordat hij mat ging (dit keer ├ęcht) op. 0-2 voor Baarn en daarmee was het kampioenschap een feit.

Maar natuurlijk wilde Baarn wat extra cachet aan dit kampioenschap geven door met een overwinning huiswaarts te keren.

Op bord 4 speelde Jan Kessler met zwart tegen Pieter Sluijs. Jan kwam prima te staan maar er begon een redelijk geschuif van stukken te ontstaan. En dat is niet helemaal Jan zijn speelstijl. Blijkbaar wel die van Pieter want uiteindelijk stonden er nog een toren, loper en 2 pionnen voor wit tegenover 1 pion en een zich wat eenzaam voelende koning van zwart op het bord. Jan hoopte er nog een patstelling uit te kunnen slepen maar mat was uiteindelijk het einde van de partij. 1-2 dus.

Op bord 2 speelde Walter Schram met zwart tegen Henk Schipper. Wit dacht in een Siciliaanse opening vrij snel aan aanvallen maar dat pakte niet lekker uit voor hem. Zwart won een stuk voor een pion maar speelde het vervolg ook niet echt lekker. Op een zeker moment beging hij zelfs een blunder die fataal had kunnen aflopen, ware het niet dat wit het niet zag. Zwart kwam steeds beter te staan maar wit hoopte het tij nog wel te kunnen keren. Net op het moment dat hij dacht eens stevig te kunnen gaan aanvallen kreeg hij het spreekwoordelijke deksel op de neus van Schram: mat in 3.

En zo kon Baarn met een 1-3 overwinning en het kampioenschap op zak huiswaarts keren. Het bleef nog lang onrustig in Baarn …

1 comment

  1. Gewldig gedaan!
    Vanuit het verre spanje vernam ik het feestgedruis in baarn!ik ben trots op allen die in de loop van het afgelopen schaakseizoen deelnamen aan dit team . In juli ben ik terug en spreekdan wellicht.met jullie.
    Henk

Comments are closed.